Formel 1 (F1)

Formel 1, F1, konkurrencer på asfalterede baner med enkeltsædede biler med friløbshjul og i øvrigt konstrueret i overensstemmelse med FIAs regler. Alle konkurrencer i sporten er inkluderet i verdensmesterskabet i Formel 1, hvis officielle navn på engelsk er FIAs Formel 1 verdensmesterskab.

Sport

Formel 1, som køres både på specielle racerbaner og på asfalterede gader, er det mest berømte løb med specialbyggede enkeltsæders biler uden for USA.

Formel 1 er formentlig verdens dyreste sport, crashtest, luftfragt og udviklings- og fremstillingsomkostninger er blot nogle få grunde, der gør det ekstremt dyrt at konkurrere i denne sport. Der er dog truffet tiltag for at gøre sporten billigere, en motor skal holde to løb og to kvalifikationer, ellers bliver man straffet. Tidligere havde de en speciel motor til kvalifikationen og en motor til løbet. Begge motorer blev derefter skrottet efter løbsweekenden. Der er også forekommet dyrt specialbrændstof til kvalifikation. Et årligt budget for en stald er ikke desto mindre mellem 200 og 250 millioner euro.

Bilerne

Formel 1-reglerne siger, at racerbilerne skal designes af staldene selv.

Motoren, som er placeret mellem føreren og baghjulene, er nu en V8 med en cylinderkapacitet på højst 2,4 liter. Scuderia Toro Rosso (tidligere Minardi) har dispensation for at køre med V10-motor, udstyret med fartbegrænser. Andre stalde bruger V8-motorer fra 2006. Motoren må ikke have turbo.

Udnyt tilbud og nyheder
omkring Formel 1-billetter